Leveren jullie glazen met een prisma?

Ja, wij leveren ook glazen met een prisma.

Een prisma is een geleidelijke verdikking in het glas, niet nodig om scherp te zien maar om de lichtbundel te sturen.

Door het verschuiven van het inkomede licht, (het beeld dat je ziet) worden de oogspieren ontlast wanneer dat nodig is om dubbelzien te voorkomen.

Een prisma zit per oog vrijwel altijd in tegengestelde positie.

Een prisma niet hoger de 2.00 nemen wij zonder problemen mee in de bestelling. Glazen met een prisma worden altijd klantspecifiek gemaakt. Daardoor is de levertijd rond de 10 dagen en zit er een kleine meerprijs op.

Is een prisma hoger, dan is het natuurlijk gewenst dat de verdikking zo beperkt mogelijk blijft. Daar kunnen wij samen voor zorgen. Bij hoge(re) prisma ´s kunnen wij de dikte beperken door een glas te nemen met een hogere brekings index, dun 1.61 tot dunste ter wereld 1.76 dubbel asferish. Het advies aan u is, neem een bril met een kleine glasvorm en bij voorkeur een dikker kunststof frame. dan kunnen wij die glasdikte verstoppen achter de kunststof brillenrand. 

Daarom vragen  wij tijdens het bestelproces naar de hoogte van de prisma, wordt deze hoger dan 2.00 en daarna nog hoger, dan wordt er een extra dun, of dunste glas ter wereld gebruikt.

De prijs verandert mee, maar dit doen wij om de dikte zoveel mogelijk te beperken.

Brillenglazen.com
9.4
1873 beoordelingen
Kiyoh